Historisch


ph2

In de jaren 1920 hadden onze grootouders een boerderij te midden van een grote weide in het centrum van het dorp van Coo.
De boerderij werd in 1975 afgebroken. Enkel het “fournil” (oven aan brood) bleef als overblijfsel van het verleden.

ph1

In 2010 hebben we het “fournil” hersteld, maar we hebben de belangrijkste en centrale room behouden dat de oven met oude brandstenen is.
Sinds deze datum en in de zomer, voorstellen we een reisonderbreking landelijk twaalf uur aan de wandelaars (paninis, croque-monsieurs, bruschettas, verse en warme dranken).

ph3

In 2012 hebben we opnieuw opgebouwd, niet de oude boerderij, maar wel een toeristenonderdak dat een plattelandskarakter behoudt, met stenen van het land en “bardage” in hout, hij wordt dus in het dorp geïntegreerd.
Ons doel is een “toerisme aan het groen” te ontwikkelen, met hernieuwbare energiebronnen.

  • Productie van verwarming en water door een Warmtepomp
  • Terugwinning van het regenwater voor de jachten van wc en de tuin
  • Lampiris 100% groene energie is onze energie partner
  • De ruwbouw heeft grote “baies vitées” om zoveel mogelijk van het natuurlijke licht en van leds of economische lampen te profiteren
  • Daarna, zullen we zonnepanelen installeren om een autonomie op energiegebied te hebben.
ph4

Vanaf 2014 zullen we u een toeristenonderdak van kwaliteit in formule huisje of in B&B-kamer voorstellen waar elke huisvesting een uitnodiging aan de ontspanning na een ontdekkingsdag van Ardenne zal zijn. “Talrijke groene ruimtes die rond het gebouw worden ingericht, en die u welzijn en kalmte zullen geven”.